Elmia 2013 -vilken vecka!

Vilken fantastisk vecka vi hade på Elmia! Tusen tack till alla befintliga kunder, leverantörer och framtida kunder som besökte oss!

Måndag v. 46 åkte vi med full-lastad lastbil upp till Elmia för att rigga montern inför Elmia Subcontractor. Med i lasten fanns broschyrer, produkter, visitkort och allt det där som hör till, där skilde vi oss inte från mängden. Det som gjorde vår avlastning lite speciell var en smältdegel och ett kokillställ. Tungt, lite bökigt, men definitivt värt det!

Vi vill ju kunna visa Dig vad vi gör! Kokillgjutning är ett äkta hantverk och en fascinerande process. Självklart tycker vi det, eftersom det är det vi jobbar med varje dag...! Men roligt nog tyckte även väldigt många Elmia-besökare detsamma. Vi hade en strid ström som tittade på och diskuterade med vår gjutare Preben som under de fyra dagarna mässan varade gjöt från morgon till kväll.

I montern presenterade vi koncernen: Skogslunds Metallgjuteri, VÅ Pressgjuteri och Skanslack. Vi har ett tätt samarbete inom koncernen och samarbetar medvetet mer och mer över bolags-gränserna. Vår tanke är att du som kund ska kunna komma till oss med en förfrågan om gjutning och att vi därefter guidar dig till vad som passar bäst av metoderna kokillgjutning eller pressgjutning oavsett vem av oss du först haft kontakt med. 

Tycker du att det var lite orättvist att vi valde att bara visa en av våra processer i montern? Ja, vi kan väl kanske hålla med.. men ska vi vara helt ärliga finns det faktiskt en förklaring till varför vi just visar kokillgjutning i montern.

-Om det var lite osmidigt att få med sig degel och kokillställ upp till Jönköping och in på Elmia så är det ju ingenting i jämförelse med vad det varit att få in en pressgjutningsmaskin eller en pulverlackeringsline.. :)

Nu jobbar vi för fullt med att ta hand om alla nya och gamla kontakter vi träffade under mässan. Igen: Tusen tack för en fantastisk vecka!

 Elmia 2013