Är du den lagspelande gjutare vi söker?

Som kokillgjutare arbetar du med ett hantverk som är unikt och, om vi får säga det själva, otroligt häftigt. Nyfiken?

Kokillgjutning är ett manuellt hantverk, och våra kokillgjutare är en viktig och värdefull del av vår verksamhet. Passar DU in hos oss?

IMG_1873

Vi letar efter dig med engagemang och intresse, du som gillar att tävla med dig själv för att alltid göra arbetet idag lite bättre än igår. Du bör ha blick för kvalitet och vara intresserad och nyfiken på att ständigt hitta sätt att förbättra gjutprocessen.
En ödmjukhet och lätt för att samarbeta är ett måste, våra gjutare tittar ofta över axeln på varandra och diskuterar tips om hur just det verktyg man har framför sig idag hanteras bäst.
Du ska också tycka om att ta i, arbetet är fysiskt krävande.

Du behöver alltså inte ha några speciella förkunskaper, men självklart är det en fördel om du har kunskap om metall och/eller har industrivana. Men det vi främst letar efter är rätt inställning, talang och någon som passar bra in i gänget!

Vi utbildar våra kokill-gjutare på plats i Anderstorp. Våra duktiga rutinerade gjutare har tillsammans utvecklat metallhanteringsrutiner och arbetsmetoder som du under utbildningstiden lär dig samtidigt som du på ett okonstlat sätt lär känna dina kollegor. 

Vad gör en kokillgjutare?

Att kokillgjuta är en manuell process där metallen hälls med hjälp av skopor i varierande storlekar ner i verktyg. Varje gjutare har en egen smältdegel med aluminium, och området runt gjutaren är av säkerhetsskäl bara gjutarens zon. Metallen ska självstelna och för att det ska bli effektivt gjuter man 2-3 detaljer samtidigt. Varje gjutare kvalitetskontrollerar sina producerade detaljer själv innan de skickas vidare till efterbearbetning.

Skulle du trivas hos oss?

Skogslunds är ett familjeföretag med gamla anor. Vi är alltid nära våra medarbetare och har du ett engagemang finns alltid möjligheter att utvecklas!
Har du intresse för sport och träning är du i gott sällskap, vi har till och med ett eget gym där all personal tränar gratis. Vi ställer upp för varandra och har en god sammanhållning och stämning.

Övrigt:

  • Arbetstid: Tvåskift med varannan fredag ledig
  • Tillträde 8 augusti eller tidigare enligt överenskommelse
  • Urval sker löpande

Frågor om tjänsten besvaras av personalansvarig Anna Gustavsson. Din ansökan skickar du på e-post anna.gustavsson@vapress.se