Pressgjutning

Pressgjutning i aluminium lämpar sig för medelstora till stora serier, från 2 000 till över 100 000 detaljer per år. Pressgjutningens största fördelar är hög ytfinish, minimalt behov av bearbetning, hög toleransnoggrannhet och framförallt lågt detaljpris.

Vår pressgjutningsanlägging sträcker sig från 200 till 1 200 ton, robotiserad och helautomatiserad och vi utför kontinuerligt stopptidsuppföljning för att optimera produktiviteten. Vår filosofi har alltid varit att maskinparken ska vara i toppklass och vi lägger stor vikt vid att ständigt investera i moderna och effektiva maskiner samt utbilda våra medarbetare.

För bästa produktkvalitet och kostnadseffektivitet smälter vi i centralsmälta. Vi erbjuder legeringar efter kundens behov och samtliga materialleveranser har certifikat som dokumenteras och hanteras för fullständig spårbarhet.

VÅ är ett helägt dotterbolag till Skogslunds Metallgjuteri sedan 2003. Genom ett tätt samarbete inom koncernen kan du som kund lätt få information om vilken produktionsmetod som lämpar sig bäst för just dina produkter.

VÅ pressgjuteri