"Håller alltid vad de lovar"

Alexander Jangenäs, Teamleader Supplier Quality Engineer
Xylem Water Solutions Sweden AB

Xylem är ett globalt ledande företag inom vattenteknik, i filialen i Emmaboda byggs pumpar – allt från mindre handhållna, till de med kapacitet att pumpa fler kubikmeter vatten i sekunden. De mindre pumparna byggs ofta i aluminium för att  de ska vara lätta att hantera. Flera detaljer tillverkas hos Skoglunds och de använder sig av både kokill-och pressgjutning.

Tidigt bollplank
Alexander Jangenäs är teamleader supplier quality engineer på Xylem i Emmaboda och länken mellan företagets produktutveckling och Skogslunds och är väldigt nöjd med samarbetet.

- Eftersom Skogslunds är experterna på sitt område finns de med redan tidigt i processen för att se om våra ritningar går att tillverka i praktiken. De är alltid tydliga med vad de tycker och vad det kan finnas för utmaningar och risker – och hur vi i så fall löser dem.

God kommunikation
Xylem har leverantörer över hela världen men samarbetet med Skogslunds utmärker sig menar Alexander.

- Vi uppskattar viljan hos dem. Viljan att både lösa våra problem på det bästa sättet och viljan att leverera en bra produkt i tid. Det i kombination med en rak och öppen dialog gör Skogslunds till en väldigt bra samarbetspartner.

Just den goda kommunikationen lyfter gärna Alexander ytterligare. För en effektiv process är det viktigt med snabb feedback.

- Kontaktpersonerna på Skogslunds svarar alltid direkt och återkommer snabbt. Det är inte bara jag som är nöjd med Skoglunds utan flera i min verksamhet som har kontakt med dem är också väldigt nöjda med både det arbete Skogslunds utför och kommunikationen.

Tydlig tidplan och leverans
En av de största fördelarna med att samarbeta med Skogslunds, enligt Alexander, är att de alltid presenterar en tydlig tidplan – som de håller.

- Skogslunds håller alltid vad de har lovat. Om det skulle uppstå problem flaggar de till oss tidigt så att vi i vår tur kan planera utifrån det, både inom verksamheten men också med våra leverantörer. Jag uppskattar den tydligheten och rakheten och det underlättar mitt arbete enormt.

Frågor? Hör av dig!

Kontakta oss